Основателят на американската компания SpaceX Илон Мъск написа в своя Twitter,

...
Основателят на американската компания SpaceX Илон Мъск написа в своя Twitter,
Коментари Харесай

Starlink е достъпна вече на всички континенти

Основателят на американската компания SpaceX Илон Мъск написа в своя Twitter, че сателитната интернет мрежа Starlink към този момент действа на всички континенти.

В неделя компанията SpaceX изведе в околоземна орбита следващите 54 спътника за развиване на Starlink. Апаратите са снабдени с лазерни предаватели, предопределени за връзка с другите спътници Starlink. Това, по думите на Мъск, е належащо за застраховане на достъпа в интернет " и във високите географски ширини и измежду океана ". Стартът на ракетата притежател стана от космодрума на нос Канаверал щат Флорида. А 16 минути след излитането, от компанията потвърдиха разгръщането на всичките 54 спътника.

" Мрежата Starlink в този момент е дейна на всички континенти, в това число и на Антарктика ", е написал Мъск.

Според известието от компанията, Starlink може да обезпечи достъп в интернет от всяка част на планетата със скорост на трафика от 1 гигабит в секунда, което подхожда на стандарта 5G. От май 2019 година компанията SpaceX е извела в Космоса над 3 хиляди спътника на ниска околоземна орбита, които споделят с избрани наземни приемо-предаватели. Досега Starlink беше налична за ползватели в Северна Америка, Европа и Австралия.

Мрежата Starlink е предопределена за обезпечаване на достъпа в интернет посредством извеждане в околоземна орбита на огромен брой дребни апарати с тегло до 500 кг. Според изчисленията на SpaceX, стартирането на 11 хиляди спътника и въвеждането им в употреба ще коства 10 милиарда $. През май 2019 година в космоса бяха изведени първите 60 апарата Starlink.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР